Príďte na Juniáles 2018

Pripravované podujatie

Francek Kavecky
9.6.2018

Na našej webovej stránke sme vás už informovali, že Hviezdoslavovský spolok získal do prenájmu areál na Športovej ulici. V sobotu 16. 6. 2018 sme pre vás pripravili podujatie, ktoré otvára využívanie tohto priestoru pre spoločenské a kultúrne aktivity.


Premiérou bude tohtoročný Juniáles, ktorý sme pripravili ako pestrú zmes aktivít a výkladnú skriňu toho, čo chce naše občianske združenie poskytnúť obyvateľom našej obce.


Základný rozbor vody

Chcete vedieť, akú máte vodu v studni? Zabezpečili sme bezplatne základný rozbor, ktorý sa bude robiť v čase 14:00-18:00. Treba priniesť vzorku vody (max 0,5 l) v čistej fľaši, označiť ju a odovzdať laborantke.


Gastronomické špeciality

Hoci som v Dunajskej Strede videl inzerát v znení „Už máš dosť perkeltu od starej mamy? Príď na kebab!“, myslím, že dolnozemské špeciality a grilované jedlá k Žitnému ostrovu neodmysliteľne patria. O občerstvenie návštevníkov sa postará spoločnosť Big Brother, ktorá si pre vás pripravila širokú ponuku pochúťok pre deti aj dospelých.


DJ Jump

O dobrú náladu sa v čase 13:00 – 16:30 postará DJ Jump, ktorého obyvatelia Hviezdoslavova ako svojho suseda určite poznajú. Poďte sa teda pozrieť, či sa trafí do noty aj vám.


Dobrodružná cesta

V čase 14:00 – 19:00 je pre deti pripravená dobrodružná cesta pozostávajúca zo siedmich stanovíšť, na ktorých deti preukážu svoju šikovnosť. Po absolvovaní všetkých pripravených atrakcií, o čom dostanú potvrdenie, získajú malú vecnú odmenu, ale aj pocit víťazstva nad prekonaním všetkých prekážok. Všetko sa bude diať pod dohľadom skúsených animátorov.


Lukostreľba

Už ste držali v ruke luk? Ak ste túžili byť v detstve Indiánom, alebo legendárnym Robinom Hoodom a tieto sny ste nepremenili na skutočnosť, môžete si svoju mušku vyskúšať v čase 14:00 – 19:00. Budú sa vám venovať certifikovaní tréneri lukostreľby a dostanete základné rady o spôsobe streľby a výstroji.


Športové aktivity

V čase 14:40 – 15:00 na vás čaká krátka ukážka tréningu thajského boxu. Podľa ohlasu na nete sa vás tam zíde niekoľko, čo ste prejavili záujem o pravidelné tréningy. S Majom Figurom ste už v mailovom kontakte, takže sa nám už asi vytvorí prvá tréningová skupina. Pre ostatných, ktorí ste sa zaujímali, či je tréning vhodný aj pre deti, prezradím, že Majo bude trénovať so svojím synom.

Ukážkovú hodinu cvičenia STRONG si pre vás pripravila trénerka Barbora Čubíková. Spolu s hudbou sa tak budete môcť zbaviť prebytočnej energie. Buďte ale pripravení na to, že cvičenie svoj názov nenesie len tak náhodou.


Jazda na poníkoch

Svet vraj vyzerá najkrajšie z konského chrbta, vravia skúsení nadšenci jazdeckého športu. Pre deti sme zvolili bezpečnejšiu alternatívu, a tak budú vidieť svet z menšej výšky, teda z chrbta poníka. O tento krásny zážitok sa postarajú priatelia zo sveta www.ponikovo.sk.


Sokoliari

Dravce sa nikdy nedajú skrotiť, ale sokoliarstvo je umenie, ktoré už po stáročia umožňuje človeku spolupracovať s dravými vtákmi. Ukážky sokoliarskeho umenia skupiny Peregrinus, ktorá svoje meno odvodila od sokola sťahovavého – Falco peregrinus, môžete vidieť v čase od 16:00-17:00.


Nábor do šachového krúžku

Náš sused Karol Rückschloss je ochotný venovať sa záujemcom o šach. Táto kráľovská hra mu učarovala veľmi skoro a jeho kariéra šachového majstra je úctyhodná. Je držiteľom šachového medzinárodného titulu FM (FIDE Majster) a momentálne má medzinárodný rating 2216. V roku 1971 bol Akademickým majstrom Československa a na tejto súťaži bol viackrát druhý. Má za sebou viacero účastí na  Majstrovstvách Československa, Slovenska a Bratislavy. Patrí mu viacero titulov Majster Slovenska seniorov (2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2013, 2014, 2016, 2018). Pôsobí ako šachový tréner mládeže, je členom Výkonného výboru ŠK Slovan Bratislava, ktorý je najväčším šachovým klubom na Slovensku. Je aj webmasterom internetovej stránky www.slovan-bratislava.com.

Svoje šachové schopnosti si môžete prísť otestovať v čase od 15:00-17:00.


Country hudba

Od 17:00 až do záveru podujatia sa o pohodu postará hudobná skupina Grajciar, ktorá vám zahrá na počúvanie aj do tanca podľa nálady. Jej obľúbený hudobný štýl je country.

Nenechajte nás v tom

Ako vidíte, dali sme si s Juniálesom celkom dosť roboty. Nenechajte nás v tom teda samých a prijmite naše pozvanie. Možno sa na seba budeme častejšie usmievať :-). Tešia sa na vás susedia z Hviezdoslavovského spolku.